V. I. P. Výhled

Kina jsou plná nečekaných hitů, na které stojí zato vyrazit jako velikonočně laděná Máří Magdaléna, česká tragikomedie Tátova volha, nečekaně dobrý Tomb Raider a Spielbergův spektákl Ready Player One aneb recenze pro ty, které nebaví číst.

Mary Magdalene

Máří Magdaléna

 

Děj: Nově vyprávěný biblický příběh Máří Magdalény, která nebyla prostitutkou, ale sebevědomou a hodnou ženou zamilovanou do Ježíše Krista.

 

Verdikt: Máří Magdaléna obsahuje klíčové scény, které z dobře známého příběhu očekáváte, ale přidává tam další a i přes novátorskou interpretaci nikdy nesklouzává k laciné senzaci ála Šifra mistra Leonarda, která tento příběh převyprávěla thrillerovým, ale přitom hodně bajkařským způsobem. Jsem velmi zvědav, kam se Davis bude ubírat příště, ale peněz za lístek rozhodně nelituji.

 

Dlouhometrážní recenze

tatova_volha_2

Tátova volha

 

Děj: Žena v krizi středního věku a její ovdovělá matka se vydávají na road movie, aby zjistili, zda si náhodou tatínek někde neupletl ještě jednoho potomka.

 

Verdikt: Tátova volha je dobře udělaný film pro širší diváckou obec. Není to klasická komerčárna plná sprosťáren a tvůrci nerezignovali na řemeslo. Kamera Vladimíra Smutného je vynikající, ale úplně nevyšla postprodukce, závěrečná sekvence se sluníčkem se vážně příliš nepovedla a na velkém plátně nevypadá hezky, byť v televizi to bude v pohodě a příliš mi nesedl ani výběr hudby. Zřejmě největší výtku ale musím poslat směrem ke scenáristům, kteří s otevřeným koncem zašli nejen podle mé reakce příliš daleko. RealFilm snímek vřele doporučuje ke zhlédnutí, a to zejména dámskému publiku.

 

Dlouhometrážní recenze

DSCF4660.dng

Tomb Raider

 

Děj: Zbrusu nová adaptace legendární počítačové hry o dobrodružství vyhledávající mladé dívce, která se dostane na stopu svého zmizelého otce.

 

Verdikt: Co lze Tomb Raiderovi vytknout je mírná ztráta tempa v polovině filmu a uznávám, že ne každý ocení boření žánrových pravidel, neuvidíte žádnou romanci, žádný příjezd na koni do zapadajícího slunce, ostatně neuvidíte ani žádného koně (!) a nečekejte ani žádné jednořádkové a snadno zapamatovatelné hlášky. Na druhou stranu dobrodružství a napětí ve filmu rozhodně je, humor také, scény ze zastavárny jsou brilantní a humorné a scéna na řece je akčním vrcholem filmu. Dobrý odpočinkový film.

 

Dlouhometrážní recenze

ready-pl-4

Ready Player One

 

Děj: Svět se hodně změnil a je v podstatě závislý na virtuální realitě a hlavně jedné počítačové hře, do které její majitel schoval tři klíče a kdo je najde získá pohádkové bohatství a společenskou prestiž.

 

Verdikt: Knihu neznám a určitě bych jí nečetl a stejně tak mě příšerně vytáčel trailer. Ovšem samotný film, to je věc úplně jiná. Expozice mě tedy poněkud vyděsila, počínaje profláklou a pitomou úvodní písničkou a čekal jsem, kam se to bude vyvíjet. Nakonec jsem se ale hodně dobře bavil. Poznával jsem tam, řadu svých oblíbených filmů, hodně narážek jsem ale nepochopil a nikterak mě to netrápí. Hledat je nebudu. Celý ten barevný bordel funguje díky Spielbergově režii a dobře vybranému castingu, zejména u mladých neokoukaných herců. Tye Sheridan je opět výborný a z tohoto kluka nám roste velká hvězda. Alan Silvestri sice vybral nějakou muziku, ale když jde do orchestru, tak klobouk dolů. Bezva únikový film.

 

Dlouhometrážní recenze (již brzy)

Přidat komentář

TOPlist