Letošní Říčanské filmaŘení připomene osobnost Oty Hofmana

Od poloviny května je k vidění na náměstí v Říčanech unikátní výstava Ota Hofman 90, která připomíná život a dílo významného říčanského rodáka Oty Hofmana a od čtvrtka do soboty proběhne již třetí Říčanské filmaŘení.

dokud_nas_svatba_nerozdeli_4

Říčanské filmaŘení začne ve čtvrtek 14. června besedou Vzpomínka na Otu Hofmana v restauraci Na Rychtě a bude pokračovat v kině Na Fialce, na fotbalovém stadionu FK Říčany a v Olivovně.,,Diváci budou moci opět během tří dnů zhlédnout pestrou škálu zajímavých filmů různých žánrů a formátů, kterým sluší velké plátno. Uvidí letošní kolekci krátkometrážních hraných snímků nominovaných na Oskara, které k nám putují z marketu na Berlinale. Na rozdíl od celovečerních snímků je nelimituje americká příslušnost a zajímavě reflektuje aktuální celosvětové dění. Promítneme krásnou americkou komedii podle skutečnosti Pěkně blbě o pákistánském stand-up komikovi, který se v Chicagu zamiluje do dívky svých snů, jež upadne do kómatu, situační francouzskou komedii od tvůrců kultovních Nedotknutelných Dokud nás svatba nerozdělí o přípravě pompézní svatby na francouzském zámku a bude toho mnohem víc. Sledujte náš facebook Říčanské filmaŘení, kde pravidelně publikujeme informace o této akci,“ říká Ondřej Slanina, organizátor a dramaturg Říčanského filmaření.

V průběhu Říčanského filmaření připomeneme v rámci projektu Ota Hofman 90 slavného říčanského rodáka, a to besedou v restauraci na Rychtě, besedou pro děti Vzpomínka na Otu Hofmana, kde říčanská knihovnice Jana Svobodová seznámí dětské čtenáře se světem fantazie Oty Hofmana a promítáním jeho dětských filmů v sobotu v Olivovně. V rámci doprovodného programu bude dvojice animátorů v čele s Alžbětou Burešovou, autorkou znělky našeho festivalu, učit děti animovat. Děti se mohou na workshop přihlásit v dětském oddělení Husovy knihovny v Říčanech. Kromě on-line sledování akce na facebooku Říčanské filmaŘení, se vše podstatné dozvíte v průběhu akce také na webu www.otahofman90.cz.

Oficiální facebook: otahofman, ricanskefilmareni, #poutniksvetemfantazie, #ricanskefilmareni

2 Diskuse

  1. Ondra Slanina napsal:

    Na našem fb profilu RealFilm.cz je fotoalbum z letošního ročníku, tak se podívejte!

  2. Ondra Slanina napsal:

    Výstava na náměstí v Říčanech Ota Hofman 90 prodloužena do příštího týdne, tedy 25. června 2018!

Přidat komentář

TOPlist