Ant Man a Wasp (2018)

antmanawasp_1

USA, režie: Peyton Reed, scénář: Chris McKenna, Erik Sommers, Paul Rudd, Andrew Barrer, Gabriel Ferrari, hudba: Christophe Beck, kamera: Dante Spinotti, hrají: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas, Michael Peňa, Laurence Fishburne, Michelle Pfeiffer, Hannah John – Kamen, Bobby Canavale, Walton Goggins

 

118 minut, 2.39:1, ARRI Alexa a RED Epic Dragon, barevný

 

Film:

 

Scott Lang (Paul Rudd) má na noze náramek, díky kterému nesmí opustit domácí vězení po dva roky a jelikož mu zbývají jenom tři dny, rád by to doklepal. Jenže Hank Pym (Michael Douglas) je posedlý vrátit svou manželku Janet (Michelle Pfeiffer) ze zajetí subatomárního prostoru (nebo, jak se to jmenuje). Scott má zvláštní živý sen, ve kterém uvidí malou holčičku, jak se schovává v almaře při hře na schovávanou, a proto zavolá schovaným mobilem Pymovým, ačkoli to má od FBI zakázáno.

 

A voilá. Za chvíli ho unese Hope van Dyne (Evangeline Lilly) za naštvaným otcem Hankem. Je nad slunce jasné, že se jejich ztracená máma a manželka ozvala a Scott se bude muset jednak se starými přáteli udobřit a pomoci jim Janet hledat. Jenže v patách jim je zvláštní přízrak.

antmanawasp2

První Ant Man měl poněkud komplikovanou genezi. Na svět měl přijít už koncem osmdesátých let, kdy jej zakladatel Marvelu nabízel Disneymu. Ten však o projekt neprojevil zájem, protože v tu samou dobu uvedl do kin snímek Miláčku, zmenšil jsem ti děti. Projekt byl u ledu až do roku 2000. Projekt se totiž snažil uvést do chodu známý rozhlasový moderátor Howard Stern. V ten samý rok se produkční společnost Artisan (bohužel společnost s hodně krátkou životností, která měla dobře našlápnuto díky úspěchu Blair Witch Project) domluvila s Marvelem na koprodukci.

antmanawasp3

Scénář si objednali u talentovaného a tehdy začínajícího Edgara Wrighta (Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení) a jeho partnera ve psaní Joea Cornishe. Ti sepsali scénář ve stylu Elmorea Leonarda a zadavatel nebyl spokojen. Wright přepisoval scénář 11 let a napsal několik hotových scénářů. Nakonec byl Wright odejit a na jeho místo se posadil Peyton Reed. Ten projekt dotáhl ke zdárnému konci a premiéra byla roku 2015. Film se stal hitem a máme tu pokračování.

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist