Fanoušci stříhají metr do premiéry Kingovy série Castle Rock

Stephen King je nekorunovaný král filmových příběhů a drží rekordy jak v nejlépe hodnoceném filmu všech dob (nehorrorového) – Vykoupení z věznice Shawshank, tak v komerčně nejúspěšnějším horroru všech dob To. Nyní se pokusí dobýt TV obrazovky seriálem Castle Rock.

castle-rock-1

Castle Rock není pro žádného fanouška Kingových knih žádná novinka. V tomto městě se totiž odehrává podstatná část Kingových románů a povídek a v době všech Marvel, DC nebo Star Wars vesmírů bylo jen otázkou času, kdy si někdo spojí, že natočit seriál na motivy Kingova díla je vlastně dost logická volba.

 

A tento nápad měli již před necelou dekádou Sam Shaw a Dustin Thomason, kteří již na počátku své pouti zašli požádat o svolení velkého mistra osobně. King byl po celou dobu spíš jejich mentorem, než by sledoval jejich každodenní přípravy a boj o vznikající adaptaci.

castle_rock_2

Shaw s Thomsonem nechtěli jen servírovat hrozivé noční můru zasazené do maloměstské atmosféry. Zajímalo je, jaké by mohlo být Castle Rock dneška a přišli s nápadem objevovat město očima skrz jejich noční můry z dětství. Chápete správně, nechtěli točit retro seriál, protože by to vyšlo na balík.

 

Děj série je pochopitelně obestřen tajemstvím. Je také dost jisté, že pokud nejste fanoušek, nic moc vám neřekne ani trailer na první sérii (doufejme první), která se začne na HULU vysílat již od 25. července. Série vznikla v produkci společnosti Bad Robot J. J. Abramse (televizní série Ztraceni nebo filmové série Star Trek a Mission Impossible).

castle_rock_3

Seriál je velmi zajímavě obsazený, fanoušci zajásají nad obsazením Carrie, tedy Sissy Spacek nebo Pennywise tedy Billa Skarsgaarda. Objeví se ale i další zajímavé tváře Jane „Smrt ve tmě“ Levy, Terry ,,Otčím“ O´Quinn, Scott ,,Mlčení jehňátek“ Glenn). Seriál však bude stát na známé herečce Melanii Lynskey. Také se těšíte?

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist