Nejdiskutovanější americké nezávislé pecky sezóny 2018

Hollywood je v hluboké krizi a jestliže loni zažil nejhorší sezónu za posledních dvacet let, letos je to ještě horší. Ačkoli Vary žádné americké nezávislé pecky nepřivezly, respektive neuvedly mimo kolonádu, to neznamená, že nejsou.

leave_no_trace

Leave No Trace – režie: Debra Granik

Jedno z nejsilnějších dramat, které letos kina uvedou je snímek Leave No TraceBenem Fosterem, podle mnohých v životní roli a osmnáctiletou Thomasin McKenzin, jejíž objev americká kritika přirovnává k objevu svítivosti Jennifer Lawrence. Režisérka Debra Granik, autorka nezávislého hitu Do morku kostí (Winter´s Bone), se rozhodla vyprávět příběh otce a jeho třináctileté dcery, kteří se rozhodli žít v souladu s přírodou v přírodním parku v Portlandu ve státě Oregon. Jenže jedna chyba změní jejich životy navždy. Kritiky jsou fenomenální. Do českých kin film uvede Falcon 27.9. 2018 s absolutně dementním českým názvem Beze stop.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

hereditary

Děsivé dědictví – režie: Ari Aster

Opravdu děsivý horror Děsivé dědictví se stále hraje v našich kinech a daří se mu naprosto fenomenálně jak u kritiky, tak u diváků, protože nyní už na svůj rozpočet vydělal osminásobně. Psychicky hodně labilní rodina v Utahu si projde doslova peklem ve více než dvouhodinovém horroru, který je natolik intenzivní, že už ho z paměti nevymažete. MLASK.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Eight Grade – režie: Bo Burnham

Dospívání není žádná láce, o tom ví introvertní osmáci před odchodem na střední své. Bo Burnham (ročník 1990) zavzpomínal na své dospívání a natočil komedii o všem šíleném, co osmáky může potkat a nazval to, jak jinak než, Eight Grade. Americká kritika je nadšená a diváci nechali v kinech za malý filmeček už přes 7 milionů dolarů.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

unsane

Unsane – režie: Steven Soderbergh

Ačkoli Steven Soderbergh pomáhal vyslat do světa spin off Dannyho parťáků v ženském provedení, který už překročil na tržbách hranici čtvrt miliardy dolarů, rozhodně nelenil a natočil za trošku přes milion dolarů psychologický horrorový thriller Unsane, ve kterém poslal nedobrovolně do blázince Claire Foy, aby jí nechal čelit jejím největším strachům. Jenže jsou její strachy skutečné, nebo se jí to jenom zdá. Soderberghovi pomohlo uvedení na letošním Berlinale.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

disobedience

Disobedience – režie: Sebastián Lelio

A dnešní přehled zakončíme romantickým lesbickým dramatem Disobedience, který se odehrává v ortodoxní židovské komunitě, kde propadne milostné vášni žena se svou kamarádkou z dětství. V ústředním milostné dvojici excelují Rachel Weisz a Rachel McAdams.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist