Whitney (2018)

BRIT AWARDS CEREMONY, LONDON, BRITAIN - 16 FEB 1999

Velká Británie/USA, režie: Kevin MacDonald, účinkují Whitney Houston (archivní záběry), Kevin Costner, Bobby Brown, Cissy Houston

 

120 minut, barevný

 

Film:

 

Nejprodávanější, nejúspěšnější či nejoceňovanější – každý přívlastek k famózní Whitney Houston stoprocentně sedí. Každý velký úspěch je však vykoupen a najít pravdu není vždy jednoduché – dokument od oscarového režiséra Kevina MacDonalda se ale do tohoto boje přesto pouští a přibližuje Whitney tak, jak ji ještě neznáme. Jedná se o oficiální dokument požehnaný matkou Whitney a její nejbližší rodinou. Ta poskytla exkluzivní rozhovory a záběry ze zákulisí jejího života, které dosud nebyly zveřejněny.

Whitney-3

Film měl světovou premiéru na filmovém festivalu v Cannes, kde o něm režisér řekl: „Ve smyslu pátrání po pravdě jsem natočil určitě svůj nejtěžší film. Mluvil jsem s více než 70 lidmi, ale jen 40 z nich se objevilo ve filmu. Mnozí z nich podváděli Whitney přes 30 let a ve své přetvářce pokračovali i před kamerou.“

whitney_2

Přiznám se, že jsem Whitney Houston jako teenager poslouchal a jako žena se mi vždycky moc líbila. A samozřejmě ten zpěv, její rozsah byl naprosto mimořádný. O to větší překvapení pro mě bylo, když se objevily první zprávy v devadesátých letech o její drogové závislosti, kterou následně doprovázely informace o domácím násilí stran jejího manžela Bobbyho Browna.

 

MacDonaldův dokument je mimořádně silný, jde skutečně až na dřeň a lze srovnat s podobně silným dokumentem Amy o jiné velkolepé zpěvačce s tragickým osudem Amy Winehouse.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist