Tlukot mého srdce se zastavil (2005)

tlukot_3

Obsazení filmu zvolil Audiard velmi zajímavě. Niels Arestrup je Audiardův klíčový herec, kterého obsazuje pravidelně a Romaina Durise znal už z dřívějška, protože se přátelí se Cedricem Klapischem, režisérem kultovní série Erasmus a spol. patřící k největším hitům EU v dějinách. Duris k roli přistoupil velmi zodpovědně, na piano ho učila hrát jeho sestra, klavírní virtuoska a rozervaného Toma zahrál naprosto fantasticky. Pokud vám přijde povědomá Linh Dan Pham, tak ta se mezinárodnímu publiku představila ve slavném filmu Indočína, takže se před kameru vrátila po 13 letech.

 

Snímek je sugestivně natočen, téměř dokumentárně a ve velkých detailech s výbornými herci. Stativ je pro kameramana cizí slovo, téměř celý film natočil s kamerou na rameni. I díky tomu má film úžasnou výpravu, protože filmaři natáčeli v samotném centru Paříže, což byl s jejich rozpočtem cca 5 milionů euro hodně odvážný tah, jenž se ale hodně vyplatil. Fontaine možná nedá divákům pečlivě gradeovaný obraz, ale obrazem skvěle slouží příběhu. Tenhle film není zkrátka unisono Big Mac jako točí všichni. Skvělou práci odvedl také hudební skladatel Desplat.

tlukot_4

Film se setkal s výborným kritickým přijetím, a to jak ve své domovině, tak v Německu, Velké Británii a překvapivě i USA, kde jsou kritici na tento druh filmů trochu hákliví. Američtí kritici ale ocenili, že přestože se jedná o remake, je film natolik volně převyprávěný, že je samostatným autorským dílem. V Čechách vyšel film jenom na DVD. Film vyhrál na francouzských výročních cenách, ocenila ho i BAFTA, probojoval se mezi nominanty na Evropské filmové ceny a probojoval se i do Berlína do hlavní soutěže odkud si odnesl ocenění za nejlepší hudbu. RealFilm snímek doporučuje ke zhlédnutí.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

tlukot_meho_srdce_se_zastavil_poster

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist