Robert De Niro: Se Stanislavským nejdál dojdeš

De Niro se zavázal film dokončit za cca 50 dní, ale svou puntičkářskou povahou přecenil své možnosti. Film se tak ocitl nekrytý. Universal odstoupil od smlouvy a De Niro získal na svou stranu Silvia Berlusconiho, který snímek zafinancoval. Zaplatil 12,6 milionu za zahraniční práva k filmu a zbytek poskytla firma Savoy. Jenže to nepomohlo. De Niro začal film platit ze svého. Film se prodlužoval a ani dalších 30 dní nestačilo k dokončení natáčení.

 

Vznikalo ohromné množství filmového materiálu. De Niro se navíc musel neustále ukazovat u soudu, protože čelil žalobě kvůli nemanželskému dítěti. Krevní test ukázal, že není otcem, ale žalující strana neustávala v požadování výživného. Soudce navrhoval smír, ale De Niro si pochopitelně trval na svém. Říkal, že nedá ani dolar. Soud nakonec skončil v prospěch De Nira o měsíc později. Média však De Nira odsoudila a dávala velký prostor jeho nepřátelům. De Niro tak byl prezentován jako otec, který odkopl své dítě, dítě, které nikdy neviděl. Docela nechutné, co říkáte?

 

Kolem filmu začala kroužit pojišťovna, která nervózně vyhlížela dokončení drahého projektu. A když byl ve střižně a začal se mu klubat výsledný střih, zemřel mu otec, se kterým se usmířil a jenž mu pomáhal s restaurací.

 

De Niro stříhal celé léto, takže se film už protáhl ve výrobě na dva roky. Pak ho odvezl do Benátek na projekci na festival, kde si ho mohli v září prohlédnout první diváci. Když po skončení filmu následovalo 5 minut ovací ve stoje, všichni si oddechli a De Niro mohl v klidu pokračovat v dokončovacích pracích. Film tak čekaly ještě barevné korekce a výroba kopií. Film kladně ohodnotila kritika, ale v kinech se v Americe nakonec nezaplatil.

heat

Zlomovým filmem v kariéře De Nira se stal Nelítostný souboj. Tam se potkal s Al Pacinem a oba zahráli špičkový výkon. Pro oba film znamenal velký zlom v jejich kariérách. De Niro se od tohoto filmu rozhodl opustit Stanislavského metodu a přestat filmy analyzovat. Díky tomu začal hrát v uměleckých, ale i komerčních filmech.

 

Další filmy Roberta De Niro na RealFilm.cz

Ronin

Frajeři ve Vegas

 Zpátky do ringu

Mafiánovi

 Terapie láskou

 Elitní zabijáci

 Casino

 Všemocný

 Hvězdný prach

Všemocný vstoupí ve čtvrtek do našich kin

O Robertu De Nirovi, Bobbymu, se říká, že je to nejpracovitější člověk a není důvod tomu nevěřit. Jeho kariéra je mimořádná a plná skvělých vrcholů. Přestože se na role nepřipravuje s takovou důkladností jako na začátku své kariéry, je to pro publikum stále žádaný herec a idol. A jistě mnoho lidí popuzuje, protože kdyby ne, tak by mu neposlali domů již zmíněnou bombu. Robert De Niro je silná osobnost, která si nenechá foukat, ostatně komu jinému by prošlo, kdyby v přímém přenosu řekl, že je prezident Trump idiot.

 

Pages: 1 2 3 4 5 6

Přidat komentář

TOPlist