Umbrijská diva Monica Belucci

Na Apeninách se zkrátka rodí nádherné nestárnoucí herečky – Sophia Loren, Claudia Cardinale, Anna Magnani, Monica Vitti a samozřejmě Monica Belucci.

monicabelucci_1990

Monica Belucci svou kariéru začala nepřekvapivě jako modelka, ale ne jako bezduchý stojan na šaty. Byla tváří takových značek jako Dolce & Gabana a Gucci. Na okraj je možná dobré zmínit, že zprvu studovala práva na University of Perugia, takže jsme prakticky spolužáci, byť já nikdy nestudoval práva, ale dějiny umění, ale po dvou letech studium přerušila a odstěhovala se do Milána. K naší velké radosti se v roce 1990 rozhodla začít věnovat filmu a k naší ještě větší radosti měla už v roce 1992 neskutečný průlom na filmovém plátně, kdy si jí vybral do role milenky samotného knížete temnot Draculy titán filmové režie Francis Ford Coppoly.

monica-bellucci_dracula

Jeho výběr Monicy Belucci prováděla slova:,,Chtěl jsem na plátně někoho opravdu krásného.“ Dracula se stal megahitem a v přepočtu na inflaci by jeho tržby jenom v kinech byly naprosto astronomických 450 milionů dolarů. Upřímně, nepostřehnout Monicu Belucci v tomto filmu rozhodně nelze.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/box-of-film.jpg

monicabeluccilapartment

Pro Monicu Belucci byl klíčový snímek The Apartment, během jehož natáčení potkala svého druhého manžela Vincenta Kassela, se kterým zplodila dvě děti. Film, jenž je variace na Večer tříkrálový, jsem sice v době uvedení filmu nezaregistroval, ale zaznamenal solidní ohlas v kinech a obdržel i prestižní BAFTA. Možná znáte jeho divácky velmi atraktivní remake Wicker Park s Joshem Hartnettem.

Pages: 1 2 3 4 5

Přidat komentář

TOPlist