Otázky kolem velkofilmu Alita: Bojový anděl nabývají před premiérou na síle

Američtí novináři se zhusta pouští do nového velkofilmu Alita: Bojový anděl režiséra Roberta Rodrigueze, který je financován velkým studiem Fox a spoluautorem scénáře a producentem je James Cameron.

alita_1

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život.

Alita_ Battle Angel_2

Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání.

Rosa Salazar stars as Alita in Twentieth Century Fox’s ALITA: BATTLE ANGEL.

Kameraman Matrixu, oskarové herecké obsazení, rozpočet 170 milionů dolarů a premiéra únor. Cože, únor? Nemělo to být náhodou na Vánoce? To si říká spousta lidí, protože únor nepatří mezi divácky exponované měsíce. Novináře společenských rubrik rozčiluje nepopulární bělení postav, tedy že japonskou předlohu nepředstavují asiatští představitelé. Ve filmu jsou ale hispánci, afroameričané, čímž studio může zavřít ústa pomlouvačům. Největší neznámou je nasazení proti filmu Glass režiséra Shyamalana a včera se stala dost zásadní věc. Vyšly první kritiky na Glass a režisér Shyamalan z nich radost tedy nemá. Film totiž dopadl přinejlepším průměrně a studio se odhodlalo k nebývalému kroku, bude Shyamalanovi trilogii promítat ve vybraném řetězci kin zdarma, pouze si musíte koupit na kinobaru občerstvení v určité hodnotě.

alita-battle-angel-3

Kolem Rodriguezova velkofilmu se zatím nic moc nepíše, přeci jen nyní plní stránky filmových magazínů aktuální vánoční hity, Zlaté glóby a čekají nás Oskary. To není úplně nejlepší období pro uvádění nových filmů, ale Cameron si samozřejmě věří, že svým jménem opět naláká do kin diváky. Pokud chodíte do kina, tak víte že trailer se hraje téměř před každým představením. Jestli to bude stačit se dozvíme už příští měsíc.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

1 komentář

  1. Ondra Slanina napsal:

    Podle Variety se James Cameron domluvil se spolecnosti Alibaba na podpore tohoto filmu. Cina tak snimek uvede v prestiznim premierovem vikendu v jejich Novem roce, kdy se obvykle zadny hollywoodsky snimek neuvadi.Bude to tyden po americke premiere, ale nebude to asijska premiera, ta bude v Singapuru. Reklamni kampan film uvede jako novy snimek rezisera Titanicu a Avataru.

Přidat komentář

TOPlist