Všichni to vědí – Penelope Cruz a Javier Bardem v thrilleru Asghara Farhadiho

V oskarovém šílenství trochu zapadlo, že se v českých kinech hraje film dvojnásobného držitele Oscara Asghara Farhadiho Všichni to vědí. V napínavém thrilleru z prostředí prosluněných španělských vinic září v hlavních rolích nejslavnější herecký manželský pár současnosti Penélope Cruz a Javier Bardem.

vsichni_to_vedi_1

Snímek o starých křivdách a tajemstvích, která měla zůstat zapomenuta, se stal loňským zahajovacím filmem festivalu v Cannes a je nominovaný na osm cen španělské filmové akademie Goya. Penélope Cruz hraje ve filmu Všichni to vědí Lauru, která z jižní Ameriky přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Zde se potkává i s Pacem (Javier Bardem), majitelem místní vinice, se kterým ji pojí společná minulost. Bujaré svatební veselí naruší zmizení jednoho z hostů a během dramatického vyšetřování vyplouvají na povrch staré křivdy a tajemství, která měla zůstat zapomenuta. „Laura je žena s tajemstvím, která najednou čelí krizi. Okolnosti ji přinutí to tajemství vyjevit a tím spustí řadu věcí, které se celou dobu snažila udržet pod pokličkou. Proto to byla nejsložitější postava, jakou jsem kdy musela zahrát,“ řekla Penélope Cruz.

vsichni_to_vedi_2

Všichni to vědí je devátý snímek, ve kterém hrají manželé Cruz s Bardemem dohromady. Poprvé se na plátně společně objevili ve svých osmnácti, respektive třiadvaceti letech ve filmu Šunka, šunka (1992). Romanticky se sblížili patnáct let poté, při natáčení snímku Woodyho Allena Vicky Cristina Barcelona (2007) a o tři roky později se vzali. V loňském roce slavil úspěch jejich společný projekt Escobar. „V Escobarovi hrajeme velmi silné postavy, které pojí ničivý vztah. Hráli jsme spolu v mnoha scénách a bylo to dost složité. Tentokrát to ale bylo mnohem jednodušší. Penélope jako herečka roste s každou novou rolí a je radost ji vidět při práci, jak rozkvétá. Dobře se nám spolu pracuje, protože se už známe a to nám hodně pomáhá,“ řekl o natáčení Všichni to vědí Bardem.

vsichni_to_vedi_3

Režisér filmu Asghar Farhadi, držitel dvou Oscarů za snímky Rozchod Nadera a Simin a Klient, podle svých slov od začátku věděl, že hlavních rolí se musí ujmout právě Cruz s Bardemem. „Hlavní dvě postavy jsem psal pro Penélope a Javiera. Celé ty čtyři roky jsem se s nimi o scénáři bavil. Kromě hereckých výkonů mají na filmu velké zásluhy i po produkční stránce. Po celou dobu vzniku filmu mi vždy ochotně zodpovídali otázky o ostatních hercích či jiných tématech. Nejen že jsou talentovaní herci, ale oba jsou i velmi lidští. A naše vztahy teď zdaleka přesahují jen profesionální spolupráci,“ říká Farhadi.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

NOMINUJTE POUTNÍKA SVĚTEM FANTAZIE NA KNIHU ROKU NA DATABÁZÍ KNIH – ZDE

(pro hlasování je třeba se na tamějším webu přihlásit)

obalka_Poutnik_realfilm

Knihu Poutník světem fantazie vydává Charon media a můžete si jí koupit v distribuci společnosti Kosmas.

Přidat komentář

TOPlist