Marhoulovo Nabarvené ptáče dostalo pozvánku do Benátek!

Nový celovečerní film Václava Marhoula s názvem Nabarvené ptáče, adaptace stejnojmenného světového bestselleru spisovatele Jerzyho Kosińského, byl vybrán do hlavní soutěže Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách. Český film se tak stanespolu s dalšími dvaceti filmy součástí exkluzivního výběru celovečerních snímků z celého světa po dlouhých 25 letech. Naposledy se v Benátkách v roce 1994 představil snímek „Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina“ režiséra Jiřího Menzela. Letošní 76. ročník MFF se v Benátkách koná od 28.srpna do 7.září.

nabarvene_ptace_marhoul

„Přiznávám, že jsem v to nevěřil. Naděje, že by to mohlo vyjít, že by se Nabarvené ptáče dostalo právě do Benátek, tedy na jeden ze tří vůbec nejprestižnějších filmových festivalů na světě, mně přišla až pošetilá. Ale jsem tak rád, že se to podařilo, tak to tomu filmu přeji, přeji to všem mým koproducentům, partnerům, sponzorům, hercům a štábu. Jsem moc rád, že jsem nezklamal jejich očekávání v tomto směru, a byť nikdo z nich zatím film neviděl, tak i jejich důvěru, kterou do mě a do samotného filmu po celou tu dlouhou dobu vkládali,” zareagoval na dnes zveřejněnou informaci režisér, scenárista a producent Václav Marhoul.

Václav Marhoul_natáčení (c) Jan Dobrovský

Václav Marhoul_natáčení (c) Jan Dobrovský

Marhoul se tak s Nabarveným ptáčetem utká v soutěži o Zlatého lva s filmy světově uznávaných režisérů jakými jsou Roman Polanski, Steven Soderbergh, Noah Baumbach nebo Hirokazu Kore-eda. Předsedkyní mezinárodní poroty je argentinská režisérka, scenáristka a producentka Lucrecia Martel.
Realizace filmu Nabarvené ptáče zabrala 100 filmovacích dnů během šestnácti měsíců na celkem 43 lokacích na Ukrajině, Slovensku, v Polsku a Česku. Poslední, v pořadí 3 531, klapka padla 5.7.2018. Kameraman Vladimír Smutný natáčel na černobílý 35 mm negativ ve formátu Cinemascope. V Nabarveném ptáčeti se vedle hlavní role, kterou ztvárnil Petr Kotlár z Českého Krumlova, objeví mezinárodní herecké obsazení v čele se světovými hvězdami jakými jsou Harvey Keitel a Stellan Skarsgård, spolu s nimipak Udo Kier, Julian Sands a Barry Pepper.Další postavy si zahráli Tim Kalkhof, Alla Sokolova, Aleksej Kravčenko, Lech Dyblik, Júlia Valentová, Martin Nahálka a také Míša Doležalová, Zdeněk Pecha, Jitka Čvančarová, Radim Fiala a Petr Vaněk.Tuzemská slavnostní premiéra je ohlášena na 11.září, film uvede do všech českých kin distribuční společnost Bioscop od 12.září 2019.

Teaser č.1 https://www.youtube.com/watch?v=DcNC2O8Fegs

Teaser č.2 https://www.youtube.com/watch?v=8cjLH_acFfk

Přidat komentář

TOPlist