Petr Kolečko režíruje svůj první celovečerák

Poslední dobou je trend, že scenáristé režírují. Simon Kinberg režíroval Dark Phoenix, David S. Goyer se od klávesnice Temného rytíře také občas vrhl na režii a nyní se do toho opřel Petr Kolečko. Nechme se překvapit, jak to dopadne.

bv56

Příběh filmu Přes prsty se odehrává na beach volejbalových hřištích, ale nejen na nich. Linda (Petra Hřebíčková) a Pavla (Denisa Nesvačilová) jsou parťačky, které beach volejbalu obětují všechno. Tedy skoro všechno. Mladší Pavle tak trochu začínají tikat biologické hodiny a s přítelem Hynkem (Vojta Dyk) chce co nejdříve otěhotnět. To starší svobodná a bezdětná Linda nechápe. Zvlášť, když se jim podařilo kvalifikovat na mistrovství Evropy… Všechno ale stejně nakonec zamotá Jíra, svérázný správce hřiště se zajímavou minulostí (Jiří Langmajer).

PP 033
Po úspěšných scénářích k filmům a seriálům jako byly například Masaryk, Okresní přebor a Most! (na posledních dvou seriálech spolupracoval s Janem Prušinovským) usedl Petr Kolečko poprvé i do režisérské židle. „Lákalo mě si jednou vyzkoušet i režii, ale že to bude hned na celovečerním filmu, by mě nenapadlo,“ vysvětlil Kolečko s tím, že „se to tak všechno nějak sešlo“ a dávalo to smysl. Varováním mohou být ovšem scénáře k dost příšernému Zakázanému uvolnění nebo bizarnosti Vyšehrad, ale obskurní internetové rádoby televize a Státní fond často polykají i mnohem více hořké pilulky.


PP 067

Podle Jiřího Langmajera mu Kolečko roli nejen napsal na tělo, ale zapracoval do ní i něco ze svého budoucího života, protože o Jírovi prohlásil: „Role Rudolfa Jíry je vlastně představa Petra, jak by se on mohl (nebo chtěl) chovat obklopen ženami, až mu bude přes padesát. Je to vtipně a sarkasticky napsaná role pro chlápka v mém věku, kde mohu zúročit svoje bohaté životní zkušenosti a především zkušenosti z naší předešlé práce.“
Diváci nebudou samozřejmě ochuzeni ani o typický „kolečkovský“ styl. „Tentokrát nám šlo opravdu víc o téma lásky, než o humor. Ale samozřejmě tam je i ten,“ potvrdil Petr Kolečko.

 

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist