Trojice přehlédnutých malých filmů v českých kinech

V záplavě comicsových filmů a dvojek, trojek, šestek, rebootů, remakeů a všeho možného naprosto zapadají malé filmy. Pojďme si představit trojici zajímavých filmů, ze které si dost dobře možná vyberete.

booksmart-film

První film, který bych rád zmínil je snímek Booksmart s dementním českým názvem Šprtky to chtěj taky, který filmu v českých kinech rozhodně nepomohl. Komedie o dospívání dvojice intelektuálek stál hubičku a v Americe mu hodně pomohli kamarádky debutující režisérky Olivie Wilde, známé herečky z filmů Tron: Dědictví, Rivalové, Ona, The Words nebo Tři dny ke svobodě. Zpěvačky a herečky masivně sdílely na instagramu zprávu o návštěvě tohoto malého filmečku a voilá, v Americe na film přišel hodně slušný počet diváků a Olivia Wilde dostala kontrakt na další film.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Druhým filmem je film Devadesátky, jenž se podívá do kin až nyní díky Aerofilms. Pozdě ale přece. Debut amerického herce Jonaha Hilla popisuje dospívání v devadesátých letech minulého století. Malý film americká kritika vychválila do nebes a přišlo na něj i pár diváků. Uvidíme, jak se mu povede v českých luzích a hájích.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Třetí film je projekt Amazonu Don´t Worry, He Won´t Get Far On His Foot režiséra Guse Van Santa, držitele Oskara a Zlaté palmy v Cannes o mladém malíři, který se vlastní vinou notně posílený alkoholem dostane na invalidní vozík. Silný film se strhujícím hereckým výkonem Joaquina Phoenixe sice v kinech propadl, ale rozhodně není špatný.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist