Elysium (2013)

elysium2

Kapitolu samu o sobě představuje brilantní padouch Kruger. Blomkamp dal i podruhé šanci svému oblíbenci Sharlto Copleyovi, který v „Districtu 9“ představoval poctivého úředníka pro styky s mimozemšťany Wikuse Van de Merwe. Copley se Blomkampovi za důvěru odvděčil tím, že vystřihl roli skutečně ze všech hledisek odporného hnusáka, který je kombinací různých žoldáků s východoevropským přízvukem.

Za zmínku stojí kromě nádherného vizuálu i hudba Ryana Amona a skvělý zvuk filmu, který podtrhuje realitu. Od absolutního hodnocení jej dělí jen nutnost porovnávat s lepším „Districtem 9“ a poněkud příliš idylický závěr filmu, což ovšem neznamená, že byste si nejlepší letní blockbuster roku 2013 měli nechat ujít, zvláště když čas je k němu podstatně milosrdnější než ke všem marvelovkám dohromady.

elysium3

Elysium není typický Hollywood, je to krutý film a perfektní sociální satira na dnešní nemocnou dobu, který zraje jako dobré víno. Myslím, že v rámci hodnocení nejlepších sci-fi druhé dekády našeho století bude Elysium brzy na prvních příčkách.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg


obalka_Poutnik_realfilm

Výpravná kniha o Otu Hofmanovi – autorovi sci-fi Odysseus a hvězdy, seriálu Návštěvníci a nerealizovaného projektu Ludvíka Součka


KOUPIT ZDE – KOSMAS.CZ

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist