Terminátor: Temný osud (2019)


P

Terminator: Dark Fate, režie: Tim Miller, scénář: David S. Goyer, Billy Ray, Justin Rhodes podle postav Jamese Camerona a Gale Anne Hurd, hudba: Junkie XL, kamera: Ken Seng, střih: Julien Clarke, hrají: Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna

128 minut, 2.39:1, ARRI Alexa LF, barevný

Film:

Je rok 1997. Sarah Connor (Linda Hamilton) varuje na psychiatrii, že svět shoří a tři miliardy lidí zahynou při jaderné apokalypse. Jenže odehraje se Terminátor 2: Den zúčtování a Skynet je poražen. Sarah tak může se synkem (digitálně vyčarovaný Edward Furlong) odjet na zaslouženou dovolenou. Stačí malá chvilka nepozornosti a Terminátor (Arnold Schwarzenegger) jí synka chladnokrevně zastřelí. Střih.

Nepříliš vzdálená budoucnost. Mexiko. Mladý pár se chce pomilovat pod mostem, když se náhle ve vzduchu objeví podivuhodný úkaz a z nebe spadne ztepilá nahá mladá žena Grace (Mackenzie Davis). To neunikne ani policajtům, kteří jedou místo zkontrolovat. Během chvilky končí v bezvědomí a mladík bez oblečení.

P

Sourozenci Ramosovi Dani (velký objev Natalia Reyes) a Diego (Diego Boneta) pracují v automobilce a práce ve fabrice není žádná láce. Jenže je potřeba samozřejmě vydělávat pesos. Zrovna teď má jít Diego k šéfovi, což Dani jasně ví, že znamená jediné. Brácha má padáka a pro rodinu to znamená tragédii. Do fabriky navíc vstoupí jejich otec s obědem v pytlíku. Ledva se stačí podívat na synka, zkoumavým pohledem hledá svou dceru. Pytlík se najednou proměňuje v pistoli a míří na Dani. Jenže v tu chvíli to sám do hlavy schytá. Místo aby se mu rozprskl mozek, rána se zacelí. Právě totiž dostal do palice pořádnou ráží od bojovnice z budoucnosti Grace. A kdo? Nový Terminátor Rev-9 (Gabriel Luna). Dani má v budoucnosti velký vliv na souboj se stroji, které málem vyhladí lidstvo. Dani s Grace a Diegem se štěstím utečou, jenže Rev-9 má neuvěřitelné schopnosti – umí se totiž dvojit na ultratvrdý kovový skelet a Terminátora, který je zhruba stejný jako T-1000 z dvojky. Když je Rev-9 málem dostihne a rozdvojí se, zasáhne deus ex machina, tedy zestárlá drsná lady s granátometem. Sarah Connor (Linda Hamilton) je zpět.

A víc už o ději vědět nechcete. Nebojte, Arnold Schwarzenegger se ve filmu ještě objeví.

terminator_4

Terminátor: Temný osud je filmem, který znovu spojil bývalé manžele Jamese Camerona, tentokrát jako producenta a šéfa vývoje scénáře a mou oblíbenou herečku Lindu Hamilton, která je v hereckém důchodu a žije v New Orleans.

Terminátor má za sebou několik nepovedených pokusů o navázání na první dva díly, které se právem řadí mezi nejlepší akční filmy všech dob. James Cameron nový film produkoval a podílel se na scénáři, naštěstí milí přátelé! Linda Hamilton se po letech znovu stala Sarah Connor, kterou souboje na život a na smrt s dvěma Terminátory proměnily v ultra drsňačku, zvyklou nikomu nevěřit, spoléhat se jen na sebe a každý večer se zpít pod obraz.

terminatortemnyosud_1

Pages: 1 2

Přidat komentář

TOPlist