Čtyři animované snímky od Anifilmu právě v kinech

Váháte na co vzít děti do kina? Neoslovuje vás jednotvárná nabídka složená téměř výhradně z amerických trháků? Variantou je současná česká tvorba, která už několik let boduje na světových filmových festivalech. I když se často obrací na dětského diváka, v kinech na ní často nenarazíte.

Zubatá nekouše

Zubatá nekouše

To se už od loňska snaží změnit Anifilm Distribution. Pod touto distribuční platformou se do kin dostávají originální programy, které dávají dohromady organizátoři mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm. Z pestré české tvorby nyní pro kina sestavili dvě pásma složená z krátkých filmů. Od podzimu tak můžete do kin vyrazit na Ke startu připravit!, pásmo plné závodění, pohybu, honiček a dobrodružství nebo na soubor filmů nazvaný Zubatá nekouše, v režii českých a slovenských animátorů, kteří se podívají na zoubek smrti – vážně i nevážně.

Pro dětského diváka Anifilm Distribution nabízí ale také exotičtější produkci, provedenou v populárním anime stylu. Jedná se o povídkový snímek Skromní hrdinové. Vznikl v japonském studiu Ponoc a stojí za ním autoři hitů, jako bylo Léto s Marnie nebo Mary a čarodějná květina.

Skončím prostě na ulici

Skončím prostě na ulici

Anifilm Distribution samozřejmě nezapomíná ani na dospělé diváky – festivalové fajnšmekry. Ti mohou vyrazit na Skončím prostě na ulici, vítězný celovečerní film z Anifilmu. Je plný absurdního humoru a korejský režisér Jongsun Lee jím na sebe upozornil celou komunitu animátorů.

Dodejme, že Anifilm Distribution vznikla v roce 2018 a jejími prvními distribučními počiny bylo pásmo Oceněných filmů Anifilmu a dva další tituly určené dětem, které jsou stále k vidění v kinech – Karkulka a sedm trpaslíků a Pohádky naruby.

A pokud máte rádi české animované filmy nenechte si ujít naší knihu!

ceska animovana klasika_obalka

KOUPIT na KosmasuZDE

Kniha k dispozici v Muzeu Karla Zemana

Přidat komentář

TOPlist