Kachna o filmu Joker 2 a comicsovém filmu Todda Philipse

Česká média převzala twitterové komenty a články z amerických filmových médií ohledně pokračování Jokera. RealFilm.cz tyto zprávy dementuje slovy samotného režiséra Todda Phillipse.

joker-1

Filmové weby (politické nevyjímaje) přebírají někdy zprávy ze sociálních sítí a některých amerických magazínů, které jsou často na stejné úrovni, jako ty jejich (třeba tento hodně nepřesný článek nebo tento článek, který je také dost mimo mísu, ale zde je vidět, že autor se alespoň snaží kriticky přistupovat ke zdrojům, když už nezná věci z filmového zákulisí) V dnešním rozhovoru s režisérem Toddem Phillipsem je patrné, že dvojka Jokera není na pořadu dne.

RECENZE

Během posledního týdne se vyrojilo ohromné množství zaručených zpráv o pokračování Jokera a příštích projektech Todda Philipse. Režisér, který nemá twitterový účet a s veřejností komunikuje klasickou cestou přes novináře prozradil, že o filmu Joker 2 nebyla ani zahájena seriózní debata a dodává, že podle interních pravidel velkých studií v Hollywoodu má být sequel natáčen automaticky v případě vysokých tržeb, jež se počítají podle léta platných a zavedených indexů.

joker_4

Rád bych dodal, že tyto propočty jsou všeobecně známé a do branže byly zavedeny díky sérii Rocky Sylvestera Stallonea. Série má pokračovat s aplikováním vzorce, tržby jedničky se převedou na procenta a rozpočet pokračování má být 60% hrubých tržeb předchozího dílu a od toho se mají odvíjet i honoráře hlavních herců. Dvojka Jokera by tedy při tržbách miliarda dvacetpět milionů dolarů, a to stále ještě není konečná cifra měla stát skutečný majlant a zřejmě i z toho důvodu pokračování horko těžko vznikne, protože jednička stála necelých šedesát milionů a filmu nikdo nevěřil. Dvojka by podle platných smluv měla stát tedy 600 milionů dolarů. Zdá se vám to jako ranec? Samozřejmě, že ano, ale je to třeba rozpočet posledních Avengers. A právě tyto tabulky stojí za tím, že třeba SONY nemohlo pokračovat se stejným týmem v sérii Milénium s Davidem Fincherem.

joker_3

Phillips dodává, že ještě nebyl ani pozván do studia, aby se k možnému pokračování vyjádřil a o žádném režírování dalšího comicsového filmu nic neví, protože na stole nebyla nikdy žádná nabídka. Přitom podle několika filmových periodik mělo ke schůzce dojít už minulý měsíc. Všechny články jsou tedy klasickou kachnou, kterou režisér geniálně okomentoval. ,, Víte, já nemám twitter, takže než se k něčemu vyjádřím, tak to chvíli zabere. Pokračování bych se ale nebránil.“

 

Jen pro zajímavost. Jokera si nechal v Bílém domě promítnout prezident Donald Trump a podle tiskového odboru se mu film velice líbil. V současnosti se plánují projekce pro udělování prestižních amerických cen a za film velmi oroduje třeba dokumentarista Michael Moore.

Přidat komentář

TOPlist