Největší želízka v ohni pro výroční ceny za rok 2019

Rok 2019 přinesl mnohá překvapení. Český film Nabarvené ptáče se probojoval do soutěže na prestižním MFF v Benátkách, Quentin Tarantino uvedl svůj opus o poctě Hollywoodu z doby jeho mládí a dočkali jsme se i nejméně očekávaného pokračování kultovního Kubrickova horroru Osvícení, který dokonce pochválil Stephen King a co ještě bychom neměli opomenout?

joker_2

Několik let je pravidlem, že film, který vyhraje MFF v Benátkách vyhraje i hlavního Oskara. Možná jste nato už zapomněli, ale vítězem letošních Benátek je Joker! Brilantní studie úpadku psychicky nemocného člověka má s comicsem společného velmi málo, i když to vlastně nevím, protože jsem ho nečetl. Film je to každopádně opravdu dobrý.

DLOUHOMETRÁŽNÍ RECENZE ZDE

nabarvene_ptace_marhoul

O Českém lvu je letos už rozhodnuto. Pokud ČFTA neudělí ceny Nabarvenému ptáčeti, bude to hodně trapné. Nabarvené ptáče sice netrhalo rekordy v návštěvnosti, ale o filmu se opravdu dost mluvilo, dokonce se na něj ptali i gymnazisté během našeho podzimního tour po knihovnách, které bylo i v kině v Neratovicích. Za sebe dodávám, že produkčně je to na jedničku s hvězdičkou a Václav Marhoul dokázal překročit svůj stín.

O FILMU ZDE

doktor_spanek_3

Já rozhodně pevně stojím za největší frajeřinou tohoto roku, která mohla skončit naprostou katastrofou, a to je Doktor Spánek podle Stephena Kinga, který natočil Mike Flanagan. Flanagan film napsal, natočil, sestříhal, produkoval a dokonce změnil názor čtyřicet let naštvaného autora předlohy Stephena Kinga. Tenhle film není a nikdy nebude žádná masovka, ale bude to jeden z nejpřipomínanějších filmů roku 2019, a to nejen letos!

DLOUHOMETRÁŽNÍ RECENZE

bolest_a_slava

Bolest a sláva uspěla na Evropských filmových cenách i v Cannes a jistojistě promluví i na Oskarech a mnoha dalších filmových večerech napříč Evropou. Jedná se totiž o jediný opravdu autorský film velkého režiséra, který se velmi důstojně postavil ke svému životu, který rozhodně není jak ze čítanek a jako své alter ego si zvolil famózního Antonia Banderase. Tohle prostě funguje a navíc je to skutečně dobrý film.

DLOUHOMETRÁŽNÍ RECENZE

once_upon_4

A pochopitelně stranou nemohou zůstat ani mládenci, tedy mládenci, pánové, Brad Pitt a Leonardo Di Caprio, které režíroval ve své poctě svému mládí v Kalifornii samotný Quentin Tarantino. Uznávám, že ne pro každého je jeho dětství přenosné, ale pro mě je to jeden z filmů roku, protože já jsem cílová skupina a velký fanoušek Sharon Tate.

DLOUHOMETRÁŽNÍ RECENZE

Irishman-1

Omlazovací tříhodinová filmová jízda Irčan Martina Scorseseho je naprosto stejně dobrá jako Casino nebo Gauneři. Také je pravda, že ani jeden z těchto filmů Oskara nezískal. Je to ale zatraceně dobrý film!

DLOUHOMETRÁŽNÍ RECENZE

parazit

Vítězný jihokorejský film z Cannes Parazit natočil režisér Pon Džun Ho a v USA má hodně silnou podporu pro Oskary. Režisér už byl i v mimořádně sledovaných late show, což znamená, že si americký distributor hodně věří. A není se čemu divit. Parazit už vydělal hodně přes 100 milionů dolarů!
http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

lemans66_5

Velké šance bude mít i sportovní drama Le Mans ´66 režiséra Jamese Mangolda, které mají rádi diváci i kritici, ale nakonec uvidíme, jak vlastně dopadne. Jisté je, že tento film je hodně povedený.

DLOUHOMETRÁŽNÍ RECENZE

my_5

Myslím, že nebudu daleko od pravdy, když se ještě setkáme s horrorem Jordana Peela My, který je skutečně skvěle natočený a jeho jedinou potíží je, že byl uveden už na jaře. Podívaná je to ale skvostná.

DLOUHOMETRÁŽNÍ RECENZE

1917_1

Do Oskarů jistě promluví i historický spektákl 1917, který natočil Sam Mendes, ale ještě nebylo uveden v kinech.

PREVIEW ZDE

 

obalka_Poutnik_realfilm

Výpravná kniha o Otu Hofmanovi – autorovi dětských knih a scénářů k filmům a seriálům – Pan Tau, Návštěvníci, Třetí princ


KOUPIT ZDE – KOSMAS.CZ

nebo v obchodě Terryho ponožky a Muzeum Karla Zemana v Praze.

Přidat komentář

TOPlist