Rian Johnson vyměnil Star Wars za černou kriminálku ála Agatha Christie

Rian Johnson, který právem patří mezi nejlepší režiséry současnosti byl dost neprávem bit internetovými hejtry za osmou epizodu Star Wars. Jeho následující projekt Na nože (Knives Out) je ale megahit a pozor je to jeho autorský počin!

na_noze_1

V žánru komorního odhalování pachatele byla vždycky absolutním mistrem Agatha Christie, která zejména v postavě Hercula Poirota objevila zlatý grál filmové a televizní detektivky. Rian Johnson se rozhodl vstoupit do stejných vod a ke své hře nabité hvězdami dokonce sám napsal i scénář. Výsledek už známe. Film měl rozpočet 40 milionů dolarů, vznikl za peníze investorů mimo Hollywood a už dnes víme, že se investice vyplatila. Film brzy překročí na tržbách 200 milionů dolarů a doslova za pár dnů se bude hrát i u nás a o co jde?

KO_07197.dng

Svérázný detektiv v podání Daniela Craiga pojme řešení případu starého magnáta (Christopher Plummer) po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. Rodinu hraje Chris Evans, Don Johnson, Jamie Lee Curtis, Ana de Armas, Toni Collette nebo Michael Shannon.

na_noze_3

Jen tak pro zajímavost. Rian Johnson chtěl tento film natočit už v roce 2005, kdy ho poprvé nabídl investorům. Místo filmu ale dostali přednost jiné projekty, zejména Looper. Po jeho komerčním úspěchu oznámil natáčení tohoto filmu, ale nakonec ustoupil velkorysé nabídce Disneyho na Star Wars VIII. Tento film tedy rozhodně není rychlokvaškou, ale hýčkaným Johnsonovým opusem. A na výsledku je to vidět. Ostatně mrkněte na trailer.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist