Antonio Banderas

Tenhle kocourek mlíčko moc nemusí

Banderas se díky Zorrovi stal obsazovaným hercem pro dětské publikum. Robert Rodriguez ho obsadil do trilogie Spy Kids, která vydělala značné finanční prostředky, ale to nebylo nic proti tomu, když se Banderas objevil ve druhém díle Shreka po boku oslíka Eddie Murphyho jako kocour v botách. Vzápětí se stal jednou z vůbec nejoblíbenějších dětských postav a objevil se i v dalších pokračováních. Tvůrci zavětřili potencionální trhák a v roce 2011 natočili spin off k sérii o nevrlém Zlobrovi.

Film Kocour v botách natočil režisér trojky Shreka Chris Miller a původně se počítalo, že půjde rovnou na DVD. To ovšem tvůrci ještě netušili, že Antonio Banderas začal sám marketingovou kampaň zdarma pro své fanoušky. Jednoho krásného dne se vyfotil obklopen kočkami a poslal to na internet. A fanoušci Shreka začali okamžitě žádat po filmu s jejich oblíbenou postavou. Banderasovi s ejeho angažmá vyplatilo, protože na tržbách film vynesl naprosto neskutečných 555 milionů dolarů a Banderasovi z této sumičky skončila na kontě podstatná část. To asi opravdu zíral jako péro z gauče, pokud použijeme přirovnání ze začátku článku.

Kůže, kterou nosím (2011)

Ve stejném roce se Banderas vrátil do rodného Španělska, protože vyslyšel volání Pedro Almodóvara, který po něm zatoužil do role ve filmu Kůže, kterou nosím. Příběh obsedantního chirurga, který po ztrátě milované ženy tratí i rozum a pak se v zápalu pomsty vrhne do neetického experimentu s mladým prodavačem v textilu byl rozhodně naprosto něco jiného, než bychom od Banderase čekali. Během sledování k jeho postavě několikrát změníme sympatie, ale je to právě důsledek jeho soustředěného herectví a ohromného charizma, že mu to projde. Banderas ani na okamžik nesklouzne k přehrávání, které by po něm Almodóvar ještě před lety vyžadoval a dokazuje, že dozrál do herce velkých rolí. RECENZE

Pedro Almodóvar a Antonio Banderas

Pedro Almodóvar a Antonio Banderas

A byl to opět Almodóvar, díky kterému je letos Banderas nominovaný na Oskara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. Jak víte, tento film je autobiografickým snímek o režisérově životě. Almodóvar Banderase požádal, aby si ho zahrál a ten mu samozřejmě vyhověl. RECENZE.

Antonio Banderas v současnosti žije v Anglii a dokončuje pro Netflix film se Stevenem Soderberghem o skandálu Panama Papers. Je úplně jedno zda Oskara vyhraje nebo ne, protože jeho jméno stejně už všichni dávno znají a nemusí nikomu nic dokazovat. Přesvědčivě zahraje mexického zabijáka, homosexuálního režiséra, kocoura v botách, romantického maskovaného mstitele, šílence z psychiatrie nebo paparazziho. Právě mu je šedesát let a před nějakým časem málem zemřel na infarkt, a to se mu podařilo utajit. Jen díky náhodě a duchaplnosti své přítelkyně ho přežil a nyní je o tom schopen i hovořit. Jedna věc je nad slunce jasná, tento temperamentní Španěl to umí na plátně pořádně rozbalit. A pokud vás to zajímá, do rodné Malagy se rád a často vrací a nedávno si tam koupil kino, do kterého rád chodil jako malý kluk a jež by bez jeho pomoci zkrachovalo.

PŘEHRAJTE SI POŘAD NA PLOVÁRNĚ S ANTONIEM BANDERASEM

Pages: 1 2 3 4

Přidat komentář

TOPlist