BERLINALE: Matteo Garrone představuje světovému publiku svou verzi Pinocchia

Matteo Garrone je dnes jednou z nejvýraznějších tváří italského filmu a po drsných mafiánských dramatech se vrhl na adaptaci klasické italské pohádky Pinocchio, kterou představuje Berlinale světovému publiku.

foto-pinocchio-2-low

Garrone (Gomora, Dogman) původně plánoval film obsadit Tonim Servillem, ale nakonec oslovil Roberta Benigniho, který Pinocchia sám natočil v roce 2001 podle projektu původně započatém Federicem Fellinim. Je tedy jasné, že tato pohádka nedává spát velkým italským filmařům, a to je dobře, protože příběh o Pinocchiovi je dobře známý i v našich zeměpisných šířkách.

pinocchio-1

Natáčelo se v Toskánsku, Apulii a Laziu po dobu 11 týdnů a filmaři měli k dispozici slušný rozpočet 11 milionů Eur. Film je Italsko-francouzskou koprodukcí a čeká ho uvedení v dalších zemích, kde se dosud nehrál, tedy mimo země svého vzniku. Berlinale je tak jistě důstojným místem pro prezentaci tak velkého evropského filmu natočeného uznávanými filmaři. Berlinale dokonce ve svém programu uvádí i starší adaptace této proslulé italské pohádky, takže na své si přijdou i pohádkářští fajnšmekři, protože se bude hrát třeba i verze z roku 1911!

 

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Přidat komentář

TOPlist