Jsou v Česku zavřená kina nebo ne?

Milí čtenáři, ve zmatečném informačním šumu a sklonům k přehánění se ve včerejším zpravodajství objevila celá řada chybných informací, které nyní uvádíme na pravou míru. Jsou tedy v Česku zavřená kina nebo ne?

proxima_2

Nařízením úřadů se nesmí konat kulturní akce nad 100 lidí a v tomto počtu jsou zahrnuti mimochodem i účinkující a personál! Rušení akcí pod 100 lidí je na dobrovolném zvážení pořadatelů. Některé multiplexy zavřely zcela, některá kina budou promítat ve zvláštním režimu – včera informovala o pokračování třeba kina v Jablonci nad Nisou, brněnská Lucerna, říčanské kino Na Fialce nebo pražské kino MAT. Mějte ale na paměti, že diváci nesmí sedět vedle sebe a pořadatel musí dbát o to, aby vzdálenost mezi diváky byla nad 2 metry!

 

Oficiální distribuční premiéry filmů jsou u titulů Šarlatán, 3 Bobule a nově také Proxima posunuty.

 

Aktuální hity  V síti a V síti: Za školou mohou kinaři nadále programovat za stávajících podmínek. Film Proxima se dá programovat od plánovaného 19. března, ale v režimu předpremiér. Termín oficiální distribuční premiéry je posunut.

 

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Trailer filmu Proxima

Je zrušený festival Febiofest v Praze a pořadatelé by ho rádi uspořádali v náhradním termínu. Nadále ovšem neprobíhají projekce festivalu s tématikou lidských práv Jeden svět.

1 komentář

  1. Ondra Slanina napsal:

    Aktualizováno 12.3. Febiofest oznámil konání festivalu na září.

Přidat komentář

TOPlist