PŘEHLÉDNUTÉ FILMY: Jersey Boys, Billy Lynn´s Long Halftime Walk a Nemilovaní

Poslední měsíce mám pocit, že neexistují jiné filmy než Joker, Avengers: Endgame, Parazit nebo Star Wars. To je ale samozřejmě marketingem zkreslená realita. Dnes se podíváme na trojici přehlédnutých filmů režisérů Eastwooda, Leeho a Zvjaginceva.

JERSEY BOYS

Jersey Boys

Netypický film Clinta Eastwooda, který je filmovou adaptací broadwayského muzikálu o v Americe velice populárním zpěvákovi a jeho vokálním bandu. Eastwood takto filmy obvykle nerežíruje, v podstatě tam má jenom jednu scénu, která by odpovídala jeho stylu a paradoxně se do filmu vůbec nehodí! Neokoukaní herci a Christopher Walken naprosto excelují a hudba, kterou můžete znát třeba z rozhlasového vysílání Dvojky, konkrétně rozhlasového pořadu Karla Gotta Zpátky si dám tenhle film, je opravdu dobrá. Film určený nejen pro seniory.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

billylynnslonghalftimewalk-ti

Billy Lynn´s Long Halftime Walk

Tchajvanský režisér Ang Lee natočil hodně netypický protiválečný film, který je nabitý hvězdami. Českým kinům se vyhnul, ale vyšel na DVD. V průběhu filmu jsem neustále čekal, že se z Billyho Flynna vyklube podvodník, ale tak jednoduché to není. Billy Flynn není podvodník, je to mnohovrstevnatá figura s bohatou vnitřní motivací, stejně jako ostatní charaktery. Tenhle film není šablonovitý, je citlivý, civilní a dává vzpomenout na starší civilní Leeovy filmy, nejvíce mi asi připomínal vynikající Sněhovou bouři. Ve filmu mě hodně překvapili zejména Steve Martin a Chris Tucker. Po zhlédnutí chápu, že tento film Američani nemají rádi a pro jistotu ho ani nepromítali v širší distribuci.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Nemilovaní

Žeňa a Boris procházejí bolestným rozvodem a jejich dvanáctiletý syn Aljoša je jim spíš přítěží. Všechno se změní ve chvíli, kdy Aljoša zmizí. Mistrovské drama o lidech, kteří jsou zamilovaní do vlastního odrazu v mobilních telefonech, ale jinak žijí ve skličujícím světě odcizení a nepochopení.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg

Ruský festivalový film, co dodat. Budou tam minutové záběry do blba? Ale ano, jistě. Bude to dlouhé a pomalé? Ano. Bude to mít konec, po kterém si budete chtít ustřelit hlavu? Ale samozřejmě. Jeden z nejdepresivnějších melancholických filmů o odcizenosti ve velkém ruském městě na sídlišti by se zrovna tak mohl odehrávat v Praze na Jižním městě nebo v La Defanse v Paříži. Nic to nemění na tom, že ten film je dobře natočený, dobře zahraný a divákovi rozhodně nejde naproti. Typická klubovka a podruhé děkuji nechci. Doufám, že Zvjagincev poslal lahvinku do nebe Michelangelu Antonionimu.

Sarlatan_Ivan Trojan_Juraj Loj_01_youtube

Milí čtenáři, sledujte náš nový účet na youtubu a dejte odběr. Náš kanál se pravidelně utěšeně rozrůstá o nová videa!

Přidat komentář

TOPlist