Festival v Benátkách připustil letošní spolupráci s Cannes

Konec dubna je naprosto klíčový pro filmové a televizní produkce. Festivaly se kvůli COVID-19 přesouvají do on-line módu a letošní ročník v Cannes bude mít zřejmě punc nečekané solidarity s italskými kolegy.

veniceiff2018

Mezinárodní filmový festival v Benátkách (o loňském ročníku zde) má konkrétní vůli letos spolupracovat s festivalem Cannes. Umělecký ředitel Benátek Alberto Barbera řekl, že je to ukázka solidarita napříč filmovým světem během koronavirové krize. V rozhovoru pro italskou tiskovou agenturu ANSA řekl Barbera, že je otevřený nápadu navrženého šéfem Cannes Thierry Frémauxem, že by dvě slavné áčkové akci spolupracovali na společném ročníku 2020.

Cannes se letos muselo už dvakrát odložit kvůli obavám o zdraví z pandemie koronaviru. Je sice stále stanoveno datum na polovinu července, jenže to nelze ani potvrdit ani vyvrátit. Fremaux si celkem logicky odvodil, že se datum může ještě odložit, jenže tam už tradičně zabírá místo velký festival v Benátkách a na Lido di Jesolo. MFF v Benátkách se koná od 2. do 12. září.

Alejandro Inarritu, Michael Keaton, Edward Norton, Emma Stone, Amy Ryan a Andrea Riseborough

Alejandro Inarritu, Michael Keaton, Edward Norton, Emma Stone, Amy Ryan a Andrea Riseborough

Pokud se festival v Benátkách bude konat, bude to první velká filmová akce od vypuknutí pandemie. Barbera ale okamžitě dodal, že je mu naprosto jasné, že festival se bude konat ve stínu viru:,,Pravděpodobně budou roušky a vzdálenost mezi lidmi, omezená kapacita kin i počet akreditací. Nepředpokládám, že Hollywood vyšle do Benátek své hvězdy.“

Většina Itálie zůstává v karanténě, ale země má zdá se vrchol pandemie za sebou a klesají i počty aktivních případů.

Přidat komentář

TOPlist