Ondřej Trojan zkusí nalákat diváky do prázdných kin Bourákem

Nový film Bourák režiséra Ondřeje Trojana s jeho bratrem Ivanem Trojanem v hlavní roli zkusí nalákat diváky do prázdných kin. I po uvolnění opatření a skutečnosti, že se do kin může, je návštěvnost kin velice tristní. V případě sítě Premiere Cinemas uvedl David Horáček pro CNN Prima News, že je na úrovni 10% před uzavřením.

bourak_1

Bourák bude mít podle ČTK premiéru ve znovu otevřených kinech 11. června. Děj filmu se odehrává v imaginárním městě Šlukdorf na severu Čech po sametové revoluci. Scénář Bouráka napsal Petr Jarchovský a z námětu na sociální drama vznikla komedie o dospělé dceři, která se rozhodne zachránit manželství svých nedospělých rodičů. „Myslím, že dnešní divná doba, kdy jsme byli a pořád trochu jsme zavření ve svých bublinách, ukázala, jak strašně je v takových vykloubených chvílích rodina důležitá. A že i když je nedokonalá, má velký smysl za ni bojovat, protože v rodině se všechny krize překonávají líp,“ uvedl k poselství svého v pořadí pátého filmu režisér a producent Ondřej Trojan (Občanský průkaz, Želary, Toman, Pějme píseň dohola).

V hlavní roli Ládi „Bouráka“ diváci uvidí Ivana Trojana, Kristýnu Bokovou jako jeho zanedbávanou ženu Markéta. „Asi poprvé jsem hrála něco tak odlehčeného. Do jejího kabátku se mi lezlo moc dobře a snadno,“ uvedla herečka, která hrála již v Trojanově Občanském průkazu.

bourak_2

Roli naštvané dcery Kamily ztvárnila studentka konzervatoře Veronika Marková. „Kolem patnáctého roku jsem byla Kamile dost podobná, takže jsem měla někdy na place pocit, že vlastně ani nehraju. Máme toho s Kamilou hodně společného, tedy až na ty nemožné rodiče,“ podotkla.

Provinčního mafiána a majitele kasina hraje Jiří Macháček, jeho nesnesitelnou manželku Petra Nesvačilová. Zpěváky Bourákovy oblíbené kapely jsou Matěj Ruppert, Tereza Černochová, Tonya Graves a Žofie Dařbujánová. Autorskou hudbu ve stylu rockabilly složil hudebník Roman Holý.

 

Kina mohla obnovit provoz po vládních omezeních už 11. května, ale uvolňovací opatření jsou dnes opravdu hodně mimo. V sále může být maximálně 100 lidí, každá druhá řada musí zůstat neobsazená a v jednotlivých řadách lze prodat nejvýš dvě sedačky vedle sebe! Do kina si nesmíte zakoupit občerstvení v kinobarech!(PROČ?) Nutný je dostatek dezinfekce (PROČ?), roušky personálu (PROČ?) i návštěvníků (PROČ?) a preference prodeje lístků přes internet. To jediné dává smysl, protože zasahování státu do soukromí návštěvníků je pak snazší a přehlednější. To bohužel není ironie.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/FINAL-trailer.jpg
obalka_Poutnik_realfilm

Knihu Poutník světem fantazie – biografii Oty Hofmana vydává Charon media a můžete si jí koupit v distribuci společnosti Kosmas.

Přidat komentář

TOPlist