Nejslavnější parchanti filmového plátna up-to date

Průvodci filmem o nejslavnějších mrchách a parchantech světového a českého filmu patří k těm čtenářsky nejoblíbenějším, je na čase provést další aktualizaci! Upozorňujeme, že článek není vhodný pro čtenáře do 18 let!

Tahle země není pro starý (2007)

Sice hraje i role kladných hrdinů, ale excentričtí padouši mu zkrátka sluší. Řeč je o Javieru Bardemovi, který před třemi lety pořádně zatápěl Jamesi Bondovi v opravdu solidní bondovce Skyfall, ale jeho absolutní hrůzypán Anton Chigurgh se objevil v roce 2007 ve špičkovém filmu bratrů Coenů Tahle země není pro starý. Bardemova kreace absolutního zla šokovala zřejmě každého, kdo film viděl, včetně americké akademie, protože si za svou roli právem odnesl Oskara.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/box-of-film.jpg

Špatnej polda (2009)

V devadesátých letech byl na vrcholu, za film dostával až 20 milionů dolarů před zdaněním. Ano, zdaněním. To je to klíčové slovo, které mu poslední dobou nedává spát. Finanční úřad mu vyměřil ohromný nedoplatek na daních a ukázalo se, že jeho makléř byl nejen zloděj, ale i hodně mizerný investor. Řeč je o Nicolasi Cageovi, který za poslední tři roky přišel o majetek v celkové výši 100 milionů dolarů a k tomu ještě stále nemá doplacený splátkový kalendář pro berňák. Pak se tedy člověk nemůže divit, že hraje prakticky ve všem. Role parchantů si vyzkoušel již několikrát, a to jak v remakeu Polibku smrti, kde byl naprosto děsivý a zejména ve Špatným poldovi Wernera Herzoga, ve kterém předváděl naprosto neskutečné věci.
http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/box-of-film.jpg

I

Jeden z nejslavnějších parchantů filmového plátna se vyskytuje na plátnech kin již drahná desetiletí. Jednou za čas jakoby zmizí a pak se objeví se vší razancí. Řeč je o kalifornském herci Donaldu Sutherlandovi, který v roce 1995 pořádně zavařil Dustinu Hoffmanovi ve Smrtící epidemii, ale pro dnešní generaci diváků je zapsaný jako absolutní padouch prezident Snow v sérii Hunger Games.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/box-of-film.jpg

Lovci hlav (2011)

Mezi elitní záporáky se zařadil už také dánský herec Nicolaj Coster-Waldau, který hraje bezvadného parchanta v sérii Hra o trůny a na plátně pořádně škodil v komedii The Other Woman nebo horroru Mama. Bezskrupulózního parchanta si ovšem zahrál ve špičkovém thrilleru Lovci hlav.

 

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/box-of-film.jpg

 

vdovy4

Sice se jako padouch profilovat nebude, protože má našlápnuto ke kladným rolím, ale zloducha umí zahrát zjevně parádně. Řeč je o Danielu Kaluyyovi (na obrázku vlevo), který v thrilleru Vdovy hlavním hrdinkám a vůbec všem postavám zatápěl velmi drsně.

 

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/box-of-film.jpg

I_Saw_The_Devil-3

A pro posledního parchanta dnešního výběru si sáhneme do Jižní Koreje. Choi Min Sik je charakterní herec, který svým hereckým mistrovstvím ozvláštnil již řadu filmů a pokaždé hraje pořádného parchanta. Vybrat z trojice filmů Lucy Luca Bessona, Oldboy a Viděl jsem ďábla je sice složité, ale nakonec si myslím, že volba padne na hlavního padoucha z filmu Viděl jsem ďábla. Jeho nebezpečný psychopat, který vraždí jen aby se mohl dotýkat lidského masa a porcovat ho, přivodil noční můru milionům diváků po celém světě.

http://magazin.realfilm.cz/wp-content/uploads/box-of-film.jpg

Přidat komentář

TOPlist